Kommunikation og samarbejde

Får du sagt det på de rigtige tidspunkter og på en overbevisende måde?

Hos PS4 karakteriserer kulturen respekt, tillid og engagement. Hertil kommer, at vi har en værdi, som er, at man snakker ikke om hinanden men med hinanden. Det har en stor betydning for samværet og det giver god energi i kommunikationsprocessen, at man altid er vidende om, at ingen andre snakker om noget, som man ikke selv er blevet indviet i.

Kommunikation er noget, der sker konstant i vores hverdag. Vi kommunikerer hele tiden. Kommunikation er det, vi siger og gør og det betyder, at vi hele tiden viser, hvem vi er. Kommunikation er det, som limer mennesker sammen, men det er samtidig også med til at skabe konflikter og misforståelser.

Det er derfor vigtigt at fokusere på hensigter i stedet for, at fortolke på andres adfærd. Når vi arbejder med kommunikation og samarbejde får deltagerne grundigt indblik i den klare og assertive kommunikation og hvad man skal fokusere på for at få endnu mere gennemslagskraft – eksempelvis, hvornår man skal sige ja og nej – hvornår det rigtige tidspunkt er og hvordan den rigtige måde er, at gøre det på.

Derudover sætter vi fokus på, hvordan du kan benytte kommunikationsredskaberne endnu bedre både til din omverdenens fordel ved bl.a. at stille bedre og bevidste spørgsmål.

Vi kommunikerer med alt, hvad vi siger og gør. Selv når vi står helt stille uden at bevæge os eller sige noget, kommunikerer vi alligevel – med vores udstråling, vores tøj, vores frisure osv. Vi kan altså ikke undgå at kommunikere – der fortolkes på vores adfærd – hele tiden.

Så det drejer sig om at undgå for mange misforståelser og unødige konflikter. Konflikter kan sagtens være udviklende men de kan også være dræbende for arbejdsglæden. Kineserne har 2 tegn for konflikter og de er, at konflikter enten er en trussel eller en mulighed.

Lad os tage en snak om udvikling af jeres samarbejdskultur?

danger-opportunity