Selvledelse og enneagrammet

9 forskellige tilgange til selvledelse

Selvledelse-og-enneagrammetSelvledelse kræver i høj grad et samspil mellem ledelse og medarbejder i forståelse af individuelle drivere – som kan såvel aktivere som de-aktivere motivation hos den enkelte.

Ifølge den psykologiske persontypologi Enneagrammet, som er et af de mest omfattende værktøjer til bevidst lederskab og indre motivationsskabelse, beskrives 9 forskellige “drivere” (udtalt på engelsk), som man som menneske kan være påvirket af. I typologien beskrives dét, at man typisk motiveres mest og dybest af blot én faktor, men at flere faktorer naturligvis kan appellere til en.

Hvis man som virksomhed vælger at indarbejde Enneagrammet som ledelsesværktøj og fælles platform for kommunikation og forståelse, vil inddragelsen af værktøjet og den naturlige udforskning af såvel medarbejderes som lederes unikke driver være en solid parameter, som virksomheden kan bruge som styringsredskab i forhold til selvledelse og øget trivsel.

Driverne er dels indgangen til selvledelse for medarbejderen dels dét, som kan bringe medarbejderen ud af en selvledende rolle – primært alene i situationer, hvor driveren ikke er til stede eller er umulig at udfolde i jobbet.

 

PRAKTISK INFORMATION:

Indhold:
Bevidstgørelse om, hvordan personer har forskellige tilgange til begrebet selvledelse.

Varighed
Foredrag 1 time
Workshop ½ dag

Målgruppe:
Alle som vil bevidstgøres om, hvilke motivationsdrivere, der skal sættes i spil hos forskellige mennesker

Pris:
Efter aftale

Sagt om dette foredrag:

Fik stor indsigt på meget kort tid, som betød et effektivt grundlag at arbejde videre på hjemme i min afdeling. Meget inspirerende.