03 maj 2019

Fra jobtryghed til karrieretryghed.

Kravene til fleksibilitet i organisationerne skaber en virkelighed, hvor gode medarbejdere ryger ind i og ud af jobbet. De skal tilpasse sig nye markedskrav og skiftende strategier. Dette har en betydning for, at det er vigtigt for os at holde vores kompetencer helt i top i forhold til, hvad der kræves af den gode medarbejder. I gamle dage var det tryghed i jobbet, som var en vigtig parameter for mange af os. Vi var såmænd nogle, som fejrede, at vi fik et tjenestemandsjob, for det betød, at vores lykke var gjort 50 år frem! I øvrigt uden at bekymre os om, at skulle udvikle vores kompetencer synderligt.

Men nutidens og måske især fremtidens medarbejdere gider slet ikke knyttes så tæt til jobbet. De vil hellere være freelancere, frie agenter eller projektansatte, udtaler professor Charles Handy, tilknyttet London Business School. Men måske er der stadig nogle, som længes efter tryghed i jobbet. Hvad med dem der ikke lige holder deres kernekompetencer i top eller er så udadvendte, at de synes, at det er skønt at rende rundt og skulle sælge sig selv hele tiden? For dem bliver der noget at tænke over. Og dermed bliver der også noget at tænke over for virksomhederne og lederne.

Tankerne bør starte med en ændret forventning til dét at have et job. Hvor vi i dag forventer “jobtryghed”, må vi fremover dreje fokus. For hvordan kan virksomhederne tiltrække, fastholde og motivere, når de ikke længere kan tilbyde job-tryghed?

Løsningen ligger i “karrieretryghed“. Det vigtigste bliver måske ikke, at jeg lige har et fast job med tilsvarende jobtryghed, men at jeg har en karriere, så længe jeg ønsker det. Det vil have en markant betydning for, hvordan jeg vedligeholder mine kompetencer og hvordan min markedsværdi vil blive opfattet hos dem, som skal købe mine ydelser i fremtiden.

Så en opfordring fra PS4 A/S er, at du holder din markedsværdi – din employability skarp gennem udviklende opgaver, ved at tage ansvar, udvikle og bevidstgøre dig.

Velkommen til en verden hvor illusionerne om tryghed falder, men hvor mange muligheder opstår, hvis man griber udfordringerne.

Fredagens vise ord:

“Du kan ikke bebrejde fortiden for, hvad du gør i dag. Det vil være det samme, som at klandre tyngdekraften for at du tabte glasset på gulvet. Fjern skårene og tag et nyt glas fra skabet. Det er alt som behøves.”

PS4 ønsker dig en god weekend!

Bedste hilsener

Karin Jessen
PS4 Partner

[top]
Deltag i dialogen på Facebook eller Linkedin