05 apr 2019

Forårets komme

For et par uger siden var jeg så privilegeret at få en tyvstart på foråret i Rom sammen med min bedre halvdel. Lige fra jeg trådte ud af flyveren, kunne jeg mærke varmen og solen i ansigtet og et smil bredte sig fra det ene øre til det andet. Resten af turen fortsatte på samme måde, som den var begyndt; masser af smil og livsglæde, masser af inspiration og masser af energigivende oplevelser.

Vores oplevelser i Rom var både kulinarisk-, vejrmæssigt- og opdagelsesmæssigt fantastiske, noget som for mit vedkommende, i den grad sætter gang i en positiv spiral. Ja, den umiddelbare fordel er selvfølgelig at mærke en voksende glæde indvendigt, men derudover vækkede den en ting i mig, som jeg nemt kunne have overset og ikke tænkte mere over, hvis ikke det havde været fordi det var min tur til at skrive fredagsinspiration i denne uge.

Der er nok ikke så tankevækkende, at når vi rejser, oplever vi ofte en del som vækker glæde. Vi får måske endda lidt sol på kinderne, hvilket gør at vi både ser og føler os en smule mere glade, når vi kommer hjem, end da vi tog afsted. Men jeg tror faktisk, at vi bliver beriget på mere end lige præcis denne måde og måske på en måde som kan give langt større og mere vedvarende glæde.

Berigelsen, som jeg refererer til, er berigelsen af, at vores tanker i langt højere grad bliver præget af en positivitet, en lyst til udvikling, en lyst til at udfordre sig selv og sine omgivelser eller med andre ord; et drive til at gøre noget fremadrettet godt for sig selv og sine omgivelser.

For mit vedkommende er dette kanaliseret ud i form af flere familiemiddage, masser af hyggestunder på terrassen samt et brændende ønske om at være så nærværende og engageret i alle de samarbejder jeg har. Dette for at påvirke til en så positiv udvikling som muligt. Havde I spurgt mig om det samme inden jeg tog afsted, ville jeg have svaret; ”Det gør jeg da allerede”, men jeg kan bare mærke jeg gør det lidt mere i dag.

Jeg kan mærke at jeg er mere innovativ, har et større drive og en lyst til at i morgen bliver bare en lille smule mere fantastisk end i går, samtidigt med jeg nyder øjeblikket i dag. I Rom startede dette ved at vi havde lange, gode dialoger mens vi for vild i de små hyggelige stræder. Udover at fokusere på, hvad vi oplevede nu og her, blev det nemt at tale om og finde løsninger på hverdagens små udfordringer derhjemme. Det virkede som om alt bare var lidt nemmere, når tingene blev betragtet ud fra et anelse anderledes perspektiv.

Kan jeg skubbe lidt til dig her og nu, så er det mit ønske, at du søger inspiration og glæde i dine omgivelser og ser på hverdagens udfordringer i et anelse anderledes – positivt – perspektiv med fokus på muligheder og løsninger og du gør det fordi du ønsker at morgendagen bliver endnu mere fantastisk end i går.

Det kan syntes svært men af og til er det blot et enkelt solstrejf eller en bevidst tanke, som skal til for at starte det hele.

Fredagens vise ord er af H.C. Andersen: ”At rejse er at leve

God weekend
Bo Forsberg
PS4 Partner
Forretnings-, franchise, management- og organisationsudvikling

 

 

 

[top]
Deltag i dialogen på Facebook eller Linkedin