29 mar 2019

Når it strejker

Vi kender det alle, når teknologien driller. Man møder ind mandag morgen, og computeren vil bare ikke starte op, eller du skal sende en mail, og det trådløse net virker slet ikke.

Du søger efter løsninger, og hvilken én virker mon? Ofte handler det bare om at slukke og tænde pc’en” og lave en genstarter, andre gange skal der større operationer til som tager længere tid.

Jeg personligt har lært at tale med mine elektroniske venner, ligesom jeg taler med mine planter (Tror ofte det er en anden form for mental vejrtræknings/afslapnings øvelse.).

Hvorfor er det, at teknologien

altid driller, når vi skal noget vigtigt? F.eks. holde et foredrag eller et møde på distancen? Det er af en eller anden mystisk grund ofte der, computeren får præstationsangst og giver op. Det er jo egentlig meget menneskeligt.

Vi er så afhængige af, at vores internet f.eks. virker og af ”skyen”, da alt bliver gemt på computeren eller et sted i cyberspace. Hvis vi har glemt at tage en backup, og vores ting ikke befinder sig i ”skyen”, kan det hele være slettet to dage senere.

Ofte er de problemer, vi oplever med vores computer selvskabte, vi ved bare ikke, hvor de startede. Selvfølgelig skal vi ikke gå tilbage til brevskrivning, selvom det var hyggeligt, eller til journalskrivning i hånden, selvom der muligvis var færre fejl. Men jeg ved da fra mig selv, at jeg f.eks. lærer bedre ved at tage notater i hånden end på computeren, og jeg føler mig mere tryg med at gøre det sådan, det er jo relevant viden at tage med sig. Så når jeg sidder til et møde, tager jeg ofte notater i hånden og skriver dem ind på computeren bagefter. Det er selvfølgelig ikke lige så effektivt, men det behøver det måske heller ikke altid være.

Når vi bliver afbrudt i vores arbejde af, at teknologien driller, kan det være svært at finde tilbage til det, man sad og arbejdede med og holde fokus. Ligeså vel som det kan være tidsbesparende, kan det også være en tidsrøver i hverdagen, som vi er nødt til at arbejde sammen med på godt og ondt.

Fredagens vise ord:

“Never let a computer know you’re in a hurry.” – Author Unknown

Line Skrydstrup

 

 

[top]
Deltag i dialogen på Facebook eller Linkedin