25 jan 2019

Vil du være en bedre leder?

…. så kan det være en god ide at lære dig selv at kende først.

Så spørgsmålet er, om du kender dig selv godt nok, og om du forstår hvorfor, du gør og reagerer, som du gør, når du optræder i din lederrolle.

Jeg er overbevist om, at en god leder

kender sig selv rigtig godt. Derfor er det vigtigt, at du f.eks. kender svarene på følgende spørgsmål:

  • Hvad er du god til?
  • Hvad skal du arbejde med?
  • Hvad skal du bare lade være?

Vær objektiv når du tænker over de spørgsmål, og tænk på hvad dine medarbejdere måske ville sige om dig. Måske tør du spørge dem direkte?

Jeg er god til at få ideer og se sammenhænge i komplicerede sager. Jeg er god til at få energien til at vokse i et team, samt sætte retning og strategi for en virksomhed. Min største styrke er måske, at jeg kender mine egne begrænsninger rigtig godt.

Så tænk på de gode situationer – der hvor tingene skrider fremad, og du føler dig godt tilpas. Hvad er det så, du gør godt? Hvor er det, at netop dine kompetencer er afgørende for, at tingene rykker? Det er her, du kan finde de ting, du er god til.

Du kender sikkert også situationer, hvor du føler dig presset og utilstrækkelig. Hvor du tænker, at ”det burde jeg da kunne” eller ”hvorfor reagerede jeg sådan?”. Det er i disse situationer, at du kan finde nogle kompetencer, som du skal arbejde med. Kompetencer som du måske skal udvikle og træne. Det er ofte, når vi er pressede, at vi lærer en masse om os selv, og det kan være en positiv oplevelse.

Min erfaring er, at når vi som ledere er bevidste om hvilke kompetencer, vi skal udvikle og træne, så har vi en fantastisk mulighed for at blive en meget bedre leder. Det er vigtigt, at vi er indstillet på at lære nyt, at vi er åbne, og at vi tør ændre adfærd.

Lad mig slutte af med et kinesisk ordsprog:

”At betragte sig selv som mangelfuld, det er vejen til fuldkommenhed”

Rigtig god weekend

Bedste hilsener
Ole Wibom

PS4 Partner

 

 

[top]
Deltag i dialogen på Facebook eller Linkedin