11 jan 2019

Når man gerne vil vækste med sin virksomhed

I mit virke som franchisekonsulent er jeg super privilegeret. Jeg får dagligt mulighed for at arbejde med succesfulde virksomheder, som ønsker at vækste, igennem indgåelse af højt effektive forretningssamarbejder med højt dedikerede forretningspartnere, hvor alle de succesgivende elementer er på plads.

Det er altid et super spændende forløb med en masse positive oplevelser til følge og samtidigt en mulighed for at opleve to parter indgå i et samarbejde, som skaber synergi i en grad begge parter ofte ikke havde drømt om kunne ske.

Der er naturligvis en række forudsætninger for at dette kan ske, herunder ikke mindst en forståelse for hvordan god franchising fungerer. Desværre er det ikke altid, at denne forståelse er tilstede blandt mere opportunisme forretningsdrivende, men i stedet et udtalt ønske om blot ”at finde den lette løsning”, i et forsøg på at spare tid og penge eller måske blot på grund af en meget naiv tilgang til, hvad succesfuld vækst kræver.

Er det trangen til ”den lette løsning” som er drivende for beslutningen for vækst strategi, så er det som oftest i langt overvejende grad, med et slutresultat som koster langt, langt flere ressourcer, end hvis man blot havde gjort det rigtigt fra start. Historien viser desværre en række forlis at såvel franchisegiver- samt franchisetagers drømme oftest ender med retssager, konkurser og des lige til følge.

At vækste igennem franchising er verdens mest effektive vækstform, men der er ingen genvej – ej heller blot en simpel standardkontrakt. Jeg vil på det kraftigste anbefale alle med tanke på vækst at tale med nogen som har været processen igennem – både på den rigtige og på den “lette” måde, og ud fra dét træffe deres beslutning om næste skridt i vækstprocessen. Det samme gælder for dem som måske

går med tanker om at blive selvstændige igennem franchising; orienter jer godt og grundigt om konceptet – tal med andre franchisetagere i konceptet og sørg for at alle elementer for god franchising er tilstede.

Det kan du i øvrigt læse meget mere om i den e-bog, som du kan downloade på vores hjemmeside, og det er helt gratis.

Fredagens vise ord: “Never give up on a dream just because of the time it will take to accomplish it. The time will pass anyway.” — Earl Nightingale (forfatter og radiovært)

God weekend

Bo Forsberg

Partner, PS4

[top]
Deltag i dialogen på Facebook eller Linkedin