07 dec 2018

”Nu er det altså jul igen” sådan starter en gammel sang. Når man så tænker på jul, tænker man så juletraditioner, julebag, sne og hygge? Eller blot på sammenværet med dem, som er nærmest og som vægter højest?

Det er dejligt der findes mennesker, som gerne vil gå på arbejde når vi andre holder fri, på trods af at det kan bryde traditionerne i de små danske hjem. Hvordan er kulturen på din arbejdsplads? Har I lukket i julen, eller er i nogle af dem som er

med til at holde Danmark kørende d. 24 og 25 december?

Hvordan forbereder din arbejdsplads sig på julen? Lukker i helt ned, er der stadig små ting som skal på plads, kører i i døgndrift eller er du måske selvstændig og har en følelse af, at du aldrig rigtig har fri?

Der bliver mere stille juleaften, ja ingen tvivl om det – da næsten hele Danmarks befolkning sidder rundt om bordet og hygger. Men der vil altid være en procentdel af befolkningen som skal arbejde denne aften, f.eks. de som har jobs såsom sygeplejersker, politimænd, togfører og andre hvor hjulene skal holdes i gang. På den måde kan vi andre som ikke skal arbejde nyde denne aften bekymringsfrit og gå på arbejde igen efter nytår med frisk energi og mætte maver.

Jeg skriver dette fordi, jeg synes, det er vigtigt, at vi mindes de mennesker som går på arbejde og holder hjulene i gang, da disse er uundværlige for, at samfundet kan fungere – også på helligdage.

Jeg skriver samtidig omkring dette fordi, jeg synes det er interessant, at det er så forskelligt, hvordan vi holder jul, og hvordan vores arbejdspladser fungerer. Samtidig kan det være forskelligt, om det er et valg, man selv tager, altså at man gerne vil arbejde på dage som juleaften. Men det kan også være noget, man er nødsaget til.

Afslutningsvis vil jeg spørge, hvordan i holder jul hjemme hos jer?
Er det traditionelt, bliver det opdelt eller noget helt tredje?

Fredagens vise ord:

”Juledag er en dag med betydning og traditioner, en særlig dag tilbragt i familie og venners varme kreds.”
Citat: Margaret Thatcher, britisk premierminister 1979-90

God weekend

Line Skrydstrup
Administrativ Medarbejder

[top]
Deltag i dialogen på Facebook eller Linkedin