21 dec 2018

Forventningens glæde og når den fornyes

Julen nærmer sig med hastige skridt, ligesom den gør hvert eneste år. Måske er det de mange arrangementer og planer der ofte ligger og venter i december, som får denne måned til at flyve af sted som ingen andre måneder gør på samme måde. For mit vedkommende har december måned de sidste 5 år fløjet af sted af andre og mere kedelige grunde. Livet for studerende på de fleste universiteter indbefatter nemlig en december måned fyldt med eksamen, projektarbejde, læsning og forberedelse i alle afskygninger og giver sjældent plads til julehygge med familie og venner. December 2018 er den første december måned i de famøse 5 år hvor jeg selv ville ”være fri” fra alt det ovenstående, da jeg langt om længe afleverede min afhandling den 1. december. Og netop tanken om masser af tid til at ”være fri” i netop denne måned, var en kæmpe kilde til motivation hos mig de sidste hårde og stressfulde dage jeg arbejdede på specialet. Det lyder måske en smule trivielt, sammenlignet med de andre motivationsfaktorer der kan forbindes med en afslutning af mange års uddannelse. – Men tanken om en december måned fyldt med aftaler, der kun omhandlede hygge med venner og familie, og vigtigst af alt IKKE omhandlede dårlig samvittighed over diverse eksamensopgaver, virkede meget nærværende og realistisk og blev derfor til den største drivkraft i dagene op til den 1. december.

Nu er det hele overstået, og jeg sidder her midt i december måned og nyder en god gang influenza, dog uden den dårlige samvittighed og uden at være stresset. Men måske var længslen efter den perfekte december måned slet ikke så stor, når det endelig kom til stykket. Måske var der en vis charme over den mærkelige kombination af hårdt eksamensslid og julehygge i december, fordi det gav mulighed for at blive motiveret, muligheden for at se fremad mod tider, hvor man har opnået noget ved, at arbejde for noget i så mange år.

Nu er forventningens glæde over en december måned i julehyggens tegn afløst af en forventningens glæde til, hvad der venter forude. Måske venter der i fremtiden endnu hårdere arbejde midt i juleræset, end jeg nogensinde har prøvet, måske ikke. Det vigtigste for mig er følelsen af og visheden om, at et kapitel er slut, og et nyt et skal begynde.

Har du også prøvet at blive motiveret af små trivielle ting, som alligevel har virket for dig? Og kender du det med at se frem til noget, med en forventning, som hurtigt ændrer sig når den er indfriet? Vores forventninger ændrer os i takt med, at vi ændrer os, samt i takt med at vores liv tager ny form. Det kan til tider være svært at vende sig til, men der er også noget helt forfriskende over det. Sådan føles det i hvert fald her fra, hvor jeg sidder med netop nye spirende forventninger i maven.

Dagens vise ord:

”Uncertainty and expectation are the joys of life” – William Cowper

Med et ønske om en god weekend samt en rigtig glædelig jul til alle!

De bedste hilsner, studentermedhjælper i PS4

Mia Holbek

 

[top]
Deltag i dialogen på Facebook eller Linkedin