30 nov 2018

Når gamle interesser finder hjem

Jeg har for et par måneder siden genoptaget min gamle ungdomssport. I over 10 år af min ungdom spillede jeg håndbold og prioriterede det højt i min hverdag, næst efter skolen. Det var i mange år en stor del af min identitet ikke kun at spille håndbold, men også at være sportslig aktiv, at være konkurrenceminded og ikke mindst, at være en del af et fællesskab, en del af et hold.

Men efter jeg startede på gymnasiet blev det sværere og sværere at prioritere håndbolden frem for venner, kærester og fester og jeg valgte uden de store kvaler sporten fra permanent. I mange år har håndbolden været et symbol på min ungdom, og egentlig noget der tilhørte en fjern fortid og derfor har jeg ikke været noget jeg har gået og savnet, men altid holdt af f.eks. i forbindelse med at se landsholdskampe.

Men så var der jo denne her dag for

et par måneder siden, hvor min veninde foreslog at vi skulle starte til håndbold igen, sammen. I første omgang virkede det helt absurd for mig, netop fordi det altid har været noget jeg lagde bag mig som en del af min ungdom, men alligevel lokkede tanken om at prøve kræfter med sporten igen virkelig meget. Efter vi besluttede os for at starte, valgte en dato hvor vi skulle starte og fik kontakt med et hold der havde plads til os, begyndte forventningerne og tankerne om hvordan det mon ville være at komme i gang igen, at spire. Hvad der fyldte mest var, at jeg endelig ikke ville sætte mine forventninger op med hensyn til om jeg stadig ville kunne finde ud af det.

Jeg blev så forbløffet efter første træning og hvordan det påvirkede mig. Det var fuldstændig som at blive sendt tilbage i tiden og selvom jeg godt kunne mærke at min krop ikke helt kunne følge med som i gamle dage, så var jeg 100% tilbage mentalt. Det var helt fantastisk at mærke hvordan minder, energi, passion og glæde kan komme tilbage fra det ene øjeblik til det andet, også selvom alle disse følelser ikke er noget man har lagt mærke til manglede i hverdagen.

At vende tilbage til håndbolden har helt klart givet mig fornyet energi og har gjort det nemmere for mig at prioritere andre og sundere ting i mit liv, og alene følelsen af at genfinde glæden ved håndbolden, er virkelig anbefalelsesværdig.

Måske har du en gammel hobby, interesse eller sportsgren liggende i gemmerne som du ikke har skænket mange tanker i årenes løb. Måske har du aldrig dyrket hverken en hobby eller sportsgren, men i stedet mod på at kaste dig ud i at prøve det nu. Jeg kan næsten skrive under på, at du ikke vil fortryde det, alle har brug for nye udfordringer og nye bekendtskaber. I mit tilfælde gav det et tiltrængt frisk pust, i en travl hverdag.

Dagens vise ord:

”Brug ethvert talent du måtte besidde. Skoven ville være stille hvis kun de fugle der synger bedst valgte at synge” – Henry Van Dyke

God Weekend

De Bedste Hilsner

Mia Holbek, studentermedhjælper hos PS4 A/S

 

[top]
Deltag i dialogen på Facebook eller Linkedin