09 nov 2018

Fremtiden er forunderlig

Vi lever i et samfund som bærer præg af, at vi kontinuerligt stræber efter ny viden, som kan gøre os klogere. Vi skaber blandt andet teknologier der kan være med til at erstatte vores almene opgaver som mennesker, herunder robotter der udfører opgaver så som støvsugning, at slå græs og førerløse biler. Vores samfund er bygget op om, at det næste svar ligger lige rundt om hjørnet, og hvis man ikke følger med, er der stor risiko for, at man bliver hægtet af.

Grunden til jeg kom til at tænke på dette skyldes både, at jeg er imponeret af nutidens og fortidens store opfindere. Først og fremmest dem der har banet vejen for, at vi f.eks. i dag kan lytte til musik på youtube og smartphones. Jeg synes, det er interessant, at der er mennesker derude som har en krøllet kreativ hjerne, hvor de kan gøre en idé til virkelighed, som så bliver meningsfuld for et utal af mennesker. Jeg kan personligt godt få en mærkelig idé om, at et eller andet skal opfindes, men jeg mangler linket til at sætte det i gang og alt det, der indgår i sådan en proces. Her kunne man godt bruge den seje krøllede hjerne.

Jeg kan godt lide nørder, dem som sidder og udvikler og som taler deres helt eget sprog. Der var engang en som sagde til mig, at vi alle er nørder på en eller anden måde, men det er ikke alle, som finder det positivt at blive kaldt det eller tager det som et kompliment. Hvis du derimod kalder folk eksperter inden for deres område, så er det pludselig en anden snak. Dét er da interessant.

Jeg mener, at vi skal huske at rose de nørder som arbejder på vores arbejdsplads. For uden dem var vi nok ikke kommet dertil, hvor vi er i dag. Nørder kan jo ikke som sådan defineres som en kategori af mennesker, da det kan forstås på mange måder, hvad en nørd er. Men dem med den lidt krøllede hjerne udfylder jo en kæmpe brik i puslespillet på en arbejdsplads.

Tænker du ligesom jeg, når du hører et stykke musik? – Tænk engang at have opfundet den idé, at vi bare kan tænde for radioen og lade den spille.

Vi leder ofte efter svar, men er det ikke spørgsmålene som giver os det kreative verdensbillede?

Fredagens vise ord:

»Fjernsyn vil ikke vare ved, for folk vil snart blive trætte af at kigge ind i en krydsfinérkasse hver aften«
– 1946 Darryl Zanuck, filmproducer hos 20th Century Fox.

Rigtig God weekend
Line Skrydstrup
Administrativ Koordinator

[top]
Deltag i dialogen på Facebook eller Linkedin